Transparencë

I ndershëm dhe transparent

Ne synojmë t'i bëjmë shërbimet tona sa më të hapura dhe transparente që të jetë e mundur, duke lejuar këdo që lufton për të patur një akses të llogarisë bankare në një zgjidhje alternative bankare. Jo vetëm kaq, ne duam t'u japim atyre besim në financat moderne dhe e vetmja mënyrë që mund të arrijmë është nëpërmjet ndershmërisë totale dhe transparencës.

Suits Me® përfshin sa më shumë transparencë mes nesh dhe klientit të jetë e mundur kështu që ju e dini saktësisht se çfarë ne jemi në dhe saktësisht se çfarë po ndodh me paratë tuaja. Të qëndrosh në dijeni do të thotë se gjithmonë do të jesh në kontroll total të parave të tua.

Ngarkesat e para

Ne jemi të angazhuar për të qenë të hapur në lidhje me atë se sa ne të ngarkuar. Në krye të çdo faqeje ju do të shihni se Costs është opsioni i parë pranë logos Suits Me®, ne nuk përpiqemi t'i fshehim ato në FAQ-ët tanë ose të përpiqemi të kalojmë fshehurazi çdo akuzë të fshehur brenda Kushteve dhe Kushteve tona.

Faqja e kostove është një listë gjithëpërfshirëse që tregon saktësisht se sa kushton Suits Me® që do të thotë se klientët tanë janë aq të informuar sa mund të jenë. Këtë listë mund ta shikoni edhe pasi të keni hyrë në internet me anë të llogarisë suaj të parave online ose aplikacionit mobil.

Nëse ndonjë nga çmimet tona ndryshon, ju do të jeni të parët që do ta dini.

Përditësime të rregullta

Blog-u ynë dhe kanalet e mediave sociale përditësohen rregullisht me përditësime shërbimesh dhe çdo ndryshim në statusin e sistemit tonë. Ne mendojmë se është jetësore që klientët tanë të dinë llogaritë e tyre brenda-jashtë për të marrë më të mirën prej tyre.

Blogu ynë jep përditësime të hollësishme të kompanisë Suits Me® duke përfshirë ndryshimet në çmime, përmirësimet dhe çdo gjë tjetër që ne mendojmë se ju do të vlerësonit që ju është thënë. Ne gjithashtu dërgojmë buletinin tonë mujor si përmbledhje të lajmeve mujore për t'ju mbajtur të përditësuar. Për ndryshime të ngutshme ju do të merrni një email të menjëhershëm.

Banka në gjuhën tënde

Ekipi ynë i gjerë i kujdesit ndaj klientit, përditësimet e materialeve të medias dhe llogarive janë të gjitha në dispozicion në shumë gjuhë, kështu që ju kurrë nuk do të jeni në disavantazh vetëm sepse anglishtja nuk është gjuha juaj e parë. Duke pasur një ekip shumëgjuhësh ne jemi duke bërë gjithçka që mundemi për të garantuar një shumë, në mos të gjithë, të klientëve tanë kanë saktësisht të njëjtën qasje në karakteristikat dhe mbështetjen Suits Me®.

Gjithçka që ju duhet të bëni është të zgjidhni gjuhën e saktë në llogarinë online të parave dhe të përdorni aplikacionin tonë celular, ose të kërkoni dikë që mund të flasë gjuhën tuaj kur ju telefononi ekipin tonë të kujdesit ndaj klientit. Do t'ju dërgojmë direkt tek një anëtar i stafit përkatës ose do t'ju lëmë një shënim për t'ju telefonuar sapo të kenë mbaruar së foluri me klientin e tyre të fundit.

Flasim gjuhën tënde.

Kemi një ekip shumë-lingual të kujdesit ndaj klientit

Menaxhuesi juaj i dedikuar i Llogarisë së Klientit

Jemi këtu për t'u siguruar që mund t'i menaxhosh paratë e tua çfarëdo stili jetese.

Menaxhues i dedikuar i Llogarive të Klientëve

Pra, ke dikë që e kupton llogarinë dhe nevojat e tua

Këtu për ty.

Në dispozicion 8:00am-8:00pm Nga e hëna deri të dielën në email, telefon dhe chat live (mbyllur në pushimet publike të Mbretërisë së Bashkuar)

Na kontakt

Çfarë mund të bësh për të ndihmuar

Na duhet vetëm të mbajmë të përditësuara detajet e kontaktit. Nëse ka të reja të mëdha për Suits Me®, ne duhet të jetë në gjendje për të kontaktuar me ju direkt në mënyrë që ju mund të bëni çdo veprim të nevojshëm të nevojshme në atë kohë. Ju mund të përditësoni detajet tuaja nëpërmjet llogarisë suaj të parave online ose duke kontaktuar ekipin tonë të kujdesit ndaj klientit.

Informacione të dobishme