Veçoritë dhe funksionet e kartës sonë të debitit

Një kartë debiti mund të kalojë me disa emra duke përfshirë; kartë debiti, kartë pagese, kartë pagese dhe një kartë ATM.

Karta e debitit Suits Me® është një kartë debiti Mastercard® pa kontakt dhe mund të përdoret në mbi 24 milionë vende në të gjithë botën. Për të lexuar më shumë për kartat tona të debitit, vizitoni faqen tonë të informacionit të kartës së debitit.

Veçoritë dhe funksionet e kartës së debitit

Pavarësisht nëse jeni duke marrë para në një atM, duke bërë pazar në rrugë të lartë, online apo nëpërmjet telefonit, të kuptuarit e pjesëve të kartës së debitit dhe funksionet e tyre mund të jetë shumë i dobishëm.

 

Përpara kartës së debitit

Suits Me® Premium Plus front of card with features

1. Çipi EMV

EMV është për Europay, Mastercard dhe Visa, pasi këto janë tre kompanitë që filluan nismën e çipit.

Çipi ruan në mënyrë të sigurtë informacionin e llogarisë suaj dhe ndihmon për të siguruar mbrojtje më të mirë kundër mashtrimit duke initializuar metodën e pagesës së çipit dhe pin- it.

2. Logoja

Këta jemi ne.

Shoqëria ndërtuese e emetimit, zgjidhja alternative e pjekjes ose kompania e kartave të parapaguar në përgjithësi do ta vendosin logon e tyre diku përpara kartave të tyre të debitit.

3. Simboli i pagesave pa kontakt

Simboli i pagesës 'Contactless' do të thotë se karta është pa kontakt.

Të gjitha kartat e debitit Suits Me® janë të aktivizuara pa kontakt, që do të thotë se ju nuk keni nevojë të përdorni ju Chip dhe PIN për blerje deri në £ 100. Pagesat pa kontakt mund të jenë kudo që të shihni logon e pagesës pa kontakt. Për të përdorur veçorinë e pagesave pa kontakt në kartën tuaj, thjesht mbajeni kartën tuaj mbi lexuesin e pagesës së kartës.

4. Logoja e Rrjetit të Pagesave

Logoja e 'Rrjetit të Pagesave' ju tregon se çfarë lloj karte keni, me më të zakonshmet janë Visa dhe Mastercard. Ju mund të përdorni kartën tuaj të debitit për të bërë një pagesë kudo ku ju mund të shihni këtë logo.

Kartat Suits Me® janë karta Mastercard® Debit dhe mund të përdoren në më shumë se 24 milionë vende në të gjithë botën.

Pjesa e prapme e kartës së debitit

Suits Me® Premium Plus mbrapa kartës me karakteristika

5. Emri i mbajtësit të kartës

Ky është emri i personit të cilit i përket karta e debitit.

Ky nuk është gjithmonë emri i mbajtësit të llogarisë. Për shembull, nëse ke llogarinë Suits Me®, mund të autorizosh dikë që të ketë një kartë debiti në emrin e vet që lidhet me llogarinë tënde.

6. Data e skadencës

'Data e skadencës', shpesh e etiketuar si 'Skadon fundi' është data kur karta juaj skadon.

Kur karta juaj Suits Me® të skadojë, ju do të merrni një të ri pa pagesë para datës së skadimit. Nëse karta skadon në fund të një muaji, karta juaj e re do të lëshohet në fillim të atij muaji. Nëse karta do të skadojë në fillim të muajit, një kartë e re do t'ju lëshohet një muaj përpara datës së skadimit.

7. Numri i llogarisë

Një 'Numër llogarie' është një numër me tetë shifra që lidhet me llogarinë tuaj.

Një numër llogarie kërkohet kur transferoni para në një llogari, duke përfshirë edhe pagat tuaja. Për t'i paguar pagat në llogarinë tuaj, do t'ju duhet t'i siguroni punëdhënësit numrin e llogarisë dhe kodin e llojit.

8. Shiriti i nënshkrimit

Shiriti i nënshkrimit është që ju të shtoni nënshkrimin tuaj para përdorimit të kartës së debitit.

Kjo është një veçori sigurie, pasi disa pagesa mund të të kërkojnë të firmosësh kur të bësh një pagesë. Në këtë rast, tregtari do të krahasojë nënshkrimin në shirit me nënshkrimin që përdorni gjatë pagesës për të verifikuar se përputhen. Shumica e tregtarëve nuk do të pranojnë një kartë debiti si një metodë pagese që nuk është nënshkruar.

9. Shirit magnetik

Shiriti i ngjyrës së zezë përmban informacione të sigurta për ju, llogarinë dhe kartën tuaj. Vetëm lexuesit e kartave mund të mbledhin dhe të lexojnë informacionin e ruajtur në mënyrë të sigurt brenda vijave magnetike.

10. LogoJa e PayPoint

Shtoni para në llogarinë tuaj Suits Me® shpejt dhe me lehtësi duke përdorur PayPoint. Vizitoni dyqanin tuaj më të afërt PayPoint me kartën tuaj të debitit Suits Me® dhe paratë që dëshironi të ngarkoni në llogarinë tuaj. Përdorimi i këtij shërbimi do të shtojë paratë në llogarinë tuaj menjëherë. 

Paypoint ka mbi 28,000 vende në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, dhe ju zakonisht mund t'i gjeni ato brenda dyqaneve të larta të komoditetit në rrugë dhe jashtë liçensave. 

Gjeje vendndodhjen më të afërt të PayPoint këtu.

11. Numri i kartës

Një nga pjesët më të rëndësishme të një karte debiti dhe shpesh quhet 'numri i gjatë i kartës' (dhe i njohur edhe si numër i llogarisë së përhershme ose PAN), numri i kartës përbëhet nga 16 shifra në seksione prej katër, për shembull, 1234 5678 9876 5432 dhe kërkohet kur bëhet një blerje nëpërmjet telefonit ose online.

Këshillë sigurie: Mbaje numrin e kartës sate të sigurt dhe private, mos e shtyp në një email ose mos e fotografo.

12. Kodi i llojit

Një 'Kod Sort' është një numër me gjashtë shifra që identifikon ofruesin tuaj të pagesave, ndërtimin e shoqërisë ose zgjidhje alternative. Numri zakonisht ndahet në çifte, për shembull; 12-34-56 dhe është i lidhur me llogarinë tuaj.

Tek Suits Me®, kemi dy kode: 62-30-53 dhe 60-83-70- Nëse je klient i Suits Me®, kodi yt do të jetë një nga këto.

Një kod i tillë kërkohet kur transferohen paratë në një llogari, duke përfshirë edhe pagat tuaja. Për t'i paguar pagat në llogarinë tuaj, do t'ju duhet t'i siguroni punëdhënësit kodin dhe numrin e llogarisë.

13. Detajet e kontaktit

Në kartat e debitit Suits Me®, këto janë detajet tona të kontaktit kështu që ju gjithmonë keni ato për të dorëzuar kur është e nevojshme. Megjithatë, ne ju rekomandojmë t'i ruani numrat tanë të kontaktit në mënyrë të sigurtë në telefonin tuaj në rast se karta juaj humbet ose vidhet. Detajet tona të kontaktit mund të gjenden në shumë vende të tjera të lehta për t'u aksesuar, duke përfshirë faqen Contact Us në faqen tonë të internetit, brenda aplikacionit mobil dhe llogarisë tuaj të parave online.

14. Kodi 3-Shifror CVV/CVC

I njohur gjithashtu si 'kodi i sigurisë', 'CV2' ose 'tre numrat e fundit në pjesën e pasme të kartës', ky kod është unik për ju dhe kartën tuaj të debitit. Këto tre shifra sigurojnë që karta juaj është e ligjshme dhe kërkohet kur bëni një pagesë online ose nëpërmjet telefonit.

15. Hologram

Një hologram në një kartë është një seksion i vogël, ngjyrë argjendi si pasqyrë me një imazh 3D. Kjo është një tjetër veçori sigurie e kartave të debitit dhe lejon tregtarët të pikasin dallimin midis një karte të vërtetë dhe një karte të rreme.

Informacione të dobishme

Hap llogarinë sot

Merrni kartën tuaj të debitit në 3-5 ditë pune – JO kontrolle krediti!