Si të heqësh një kartë debiti

Nëse një kartë (kartë debiti, kartë krediti, kartë e parapaguar ose ndonjë lloj tjetër karte) skadon, ose ju ndaloni së përdoruri atë, ju do të duhet ta dispononi atë në mënyrë të sigurt dhe të sigurt. Nëse keni nevojë për një llogari të re e-money ju mund të hapni një llogari Suits Me® sot pa kontroll krediti.

Hap llogarinë tënde

Pse të shkatërrosh një kartë?

Kur keni përfunduar përdorimin e një karte dhe nuk keni më nevojë për të, (për shembull, nëse keni ndryshuar llogari ose karta ka skaduar), për sigurinë tuaj personale, ju duhet të shkatërroni kartën.

Kurrë mos e hidhni një kartë në një kuti në të gjithë formën e saj pa shkatërruar më parë çdo tipar dhe funksion të kartës. Kjo do të thotë të hapësh sytë para mashtrimeve të mundshme, nëse karta jote hyn në duart e gabuara.

Shkatërrimi i sigurt dhe hedhja e kartës suaj kur nuk keni më nevojë, ndihmon për të zvogëluar shumë rrezikun e mashtrimit.

Si ta shkatërrosh kartën?

Hiqe kartën në mënyrë të sigurt duke përdorur hapat e mëposhtëm.

Hapi 1

Shirit magnetik
Shiriti magnetik i pozicionuar në pjesën e pasme të kartës suaj është i përbërë nga shina të shumëfishta të cilat i ruan të dhënat tuaja personale. Për të shfuqizuar përdorimin e shiritit magnetik dhe për ta bërë aftësinë e tij të padobishme, drejtoni një magnet përgjatë shiritit disa herë.

Këshillë: çdo magnet do të punojë - duke përfshirë një magnet frigorifer.

Më shkon® karta e debitit me magnet

Hapi 2

Preje kartën
Ky është momenti i bukur.

Merr një palë gërshërë të forta dhe preje kartën.

Prerja e kartës duhet bërë në një mënyrë metodike për t'u siguruar që keni zbrazur çdo funksion nga puna dhe për t'u siguruar që veçoritë fizike nuk mund të lexohen nga një mashtrues i mundshëm.
Këshillë: çdo magnet do të punojë - duke përfshirë një magnet frigorifer.

Si të prerë një kartë bankare - Ku për të prerë
Numri i kartvizitës së gjatë

Preje numrin e gjatë të kartës horizontalisht dhe pastaj vertikalisht mbi shkronjat.

Emri

Preje emrin horizontalisht dhe pastaj vertikalisht mbi shkronjat.

Numri i llogarisë dhe Kodi i Sort

Preni përmes numrit të llogarisë suaj dhe renditni kodin horizontalisht dhe pastaj vertikalisht mbi numrat.

Çipa

Preje mikroçipin në diagonale dhe pastaj vazhdo ta presësh në copa të tjera.

Kodi i Sigurisë (CV2)

Shkurtoni kodin e sigurisë (CV2 – 3 shifrat e fundit në pjesën e pasme të kartës suaj) horizontalisht dhe pastaj vertikalisht mbi numrat.

Këshillë: Nëse nuk keni një copë industrial, mos e vendosni kartën tuaj nëpërmjet një copë letre standarde të zyrës së shtëpisë, pasi karta mund ta thyejë atë.

Hapi 3

Kontrollo copat e kartës

Shikoji të gjitha letrat. Sigurohu që asnjë pjesë të mos ketë informacione që mund të nënkuptojnë diçka për dikë.

Hapi 4

Nda kartelën tënde
Mos i vendosni të gjitha pjesët e kartës suaj në një kuti pasi kjo potencialisht i jep një mashtruesi mundësinë për t'u përpjekur të copëtojë kartën së bashku.

Për të shtuar një shtresë shtesë sigurie, shtoni disa pjesë të kartës suaj në çdo ditë të mbledhjes së binit në mënyrë që e gjithë karta juaj në pjesë të mos mblidhet brenda të njëjtit koleksion bin.

Prerja e kartës duhet bërë në një mënyrë metodike për t'u siguruar që keni zbrazur çdo funksion nga puna dhe për t'u siguruar që veçoritë fizike nuk mund të lexohen nga një mashtrues i mundshëm.
Këshillë: çdo magnet do të punojë - duke përfshirë një magnet frigorifer.

Letra e Debitit Suits Me® prere ne copa ne dy bine te ndara

FAQ

Nuk e di se cila është secila pjesë e kartës sime?

Mos u shqetësoni, ne kemi krijuar një udhëzues të lehtë për t'u përdorur mbi karakteristikat dhe funksionet e kartës debit që shpjegon se ku është çdo veçori dhe për çfarë është.

A duhet ta bëj këtë për të gjitha kartat e mia të vjetra?

Po, nëse ndonjë nga kartat e tua nuk të hyn më në punë. Për shembull, nëse karta ka skaduar ose nëse nuk ke më një llogari me atë siguruesin e pagesave, atëherë duhet ta shkatërrosh dhe ta heqësh kartën në mënyrë të sigurt e të sigurt.

Informacione të dobishme

Hap llogarinë tënde sot

Apliko tani dhe merr kartën e debitit Mastercard® pa kontakt në 3-5 ditë pune