Shpenzimet e konsumit në Mbretërinë e Bashkuar u rritën me 80% gjatë COVID-19, pavarësisht rritjes së papunësisë

Në komunikatën tonë për shtyp të nxitur nga të dhënat, ne eksplorojmë se si shpenzimet në Mbretërinë e Bashkuar janë prekur nga rritja e humbjeve të punës gjatë gjithë pandemikës.

personi që mban çanta pazari dhe shpenzon para në rrugën e lartë
  • Përqindja e njerëzve që marrin pagesat DWP është rritur nga 5% në 27% që nga marsi 2020. 
  • Shuma mesatare e parave të dhënë nga DWP është rritur me 80% që nga marsi 2020. 
  • Shpenzimet mesatare mujore janë rritur me mbi 55% që nga marsi 2020, pavarësisht nga një rritje në normat e papunësisë. 

(22 prill 2021, Cheshire, UK) Ndërsa normat e infektimit po fillojnë të bien në Mbretërinë e Bashkuar, zgjidhja alternative bankare, Suits Me®, shikoni se si nivelet e papunësisë kanë ndikuar në shpenzimet gjatë pandemisë. 

Ndikimi i pandemisë COVID-19 mund të shihet në të gjithë ekonomitë anembanë botës, duke përfshirë Mbretërinë e Bashkuar, me një rritje prej 22% në numrin e njerëzve që pretendojnë përfitime nëpërmjet Departamentit të Punës dhe Pensioneve (DWP). 

Përpara pandemisë, numri mesatar i njerëzve që marrin pagesat e DWP qëndron midis 3% dhe 5%. Megjithatë, deri në prill 2020, një muaj pasi u fut bllokimi, numri i njerëzve që pretendojnë përfitime u rrit ndjeshëm në 9%. Kjo përqindje ka parë rritje të qëndrueshme dhe tani qëndron në 27%.   

Pavarësisht nga përpjekjet e qeverisë për të mbështetur bizneset në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar nëpërmjet skemave të ruajtjes së punës, rritja e numrit të njerëzve që marrin pagesa nëpërmjet DWP ka të ngjarë për shkak të bizneseve që kërkohen për të mbyllur dyert e tyre. Ndikimi financiar i asnjë të ardhure në bizneset anembanë Mb do të thoshte se duhej të futeshin masa të shkurtimit të kostos, duke përfshirë bërjen e stafit të tepërt.  

Përveç kësaj, të dhënat zbuluan gjithashtu se sasia mesatare e parave që paguhen në llogari nga DWP u rrit me rreth 80%. Mund të ketë disa arsye për këtë, duke përfshirë ngrirjen e kredive buxhetore dhe ripagimet paraprake. Plus, në prill 2020, qeveria rriti normën e jetesës me 20 £ në javë në një orvatje për të mbështetur familjet dhe individët me shpenzimet e tyre të jetesës gjatë pandemikës.  

Kjo rritje në të ardhurat e siguruara nga DWP pasqyrohet nga sasia mesatare e parave të shpenzuara nga konsumatorët, e cila ka parë një rritje të konsiderueshme prej 55% që nga bllokimi i parë në mars 2020. Kjo shtesë mund të jetë për shkak të pushimeve të pagesave të ofruara nga kompani të ndryshme që ofrojnë produkte dhe shërbime të bazuara në kredi. Plus, 20 £ në javë nga DWP.   

Përpara pandemisë, rreth 23% e të gjitha transaksioneve u kryen online krahasuar me dyqanin. Megjithatë, mbyllja e dyqaneve dhe futja e kyçjes në mënyrë dramatike ka zhvendosur mënyrën se si kryhen transaksionet – me 41% që po bëhen tani online. Megjithatë, të dhënat nuk zbuluan asnjë ndryshim real në llojet e pagesave të kryera – duke përfshirë blerjet e kartave, tërheqjet e ATM-së dhe transfertat bankare – para dhe gjatë COVID-19.   

Riçard Lynch, Drejtor i Përgjithshëm në Suits Me®, komentoi: "Është e qartë se ka pasur një rritje të numrit të individëve që mbështeten në mbështetjen nga DWP që kur COVID-19 goditi Mbretërinë e Bashkuar. Megjithatë, u tronditëm kur pamë se kishte një rritje kaq të madhe prej 80% në shpenzimet mujore të konsumit që nga marsi 2020. Ne besojmë se kjo është për individët që janë dhënë më shumë nga DWP për të mbuluar shpenzimet e strehimit dhe jetesës dhe pushimet e pagesave që u ofrohen huamarrësve në produktet e kredisë."  

###

Shënime për Editorin:  

*Krahasimet e të dhënave bëhen midis marsit 2019 dhe marsit 2021. Nivelet e papunësisë maten me rritjen e pagesave të DWP.  

Fotografia e një llogarie mesatare më® shkon për shtat mbajtësit të llogarisë 

  • 65% e mbajtësve të llogarive janë meshkuj  
  • Mosha mesatare: 25-34 vjeç   
  • Kombësia: angleze, rumune, bullgare dhe polake    
  • Vlerat e klientëve: Transparencë, ndershmëri, integritet dhe besueshmëri   

Lidhjet 

Lidhje për mua®: suitsmecard.com 

Kontakt
Kim Roberts
Drejtor i Marketingut dhe Komunikimit
kroberts@suitsmecard.com    
07855503443    

Në lidhje me Suits Me®:     

Suits Me® janë një alternativë pa hasmër ndaj bankimit tradicional, duke ofruar një llogari me qasje në bankimin online, një aplikacion bankar mobil dhe një kartë debiti pa kontakt. Suits Me® u themelua në vitin 2015 për të siguruar një llogari për klientët që mund të kenë histori krediti të varfër ose pa dëshmi të adresës, ose të luftojnë për të hapur një llogari me një bankë tradicionale.

Aktualisht vepron në Cheshire, Britani të Madhe, Suits Me® u jep njerëzve një zgjidhje alternative për një bankë të lartë të rrugës. Suits Me® nuk kryejnë kontrolle krediti dhe u siguron të gjithë mbajtësve të llogarive të tyre qasje në programin e tyre ekskluziv të shpërblimit me para në dorë.      

Për më shumë informacion, shkoni në suitsmecard.com ose na ndiqni @suitsmecard në Facebook, Twitter, Instagram dhe LinkedIn

Është e lehtë të hapësh një
Më shkon® llogaria

1

Zgjidh një llogari për tu hapur

Le të gjejmë llogarinë më të mirë për ty.

Selfie dhe ID 2

Vetëm 10 Mins dhe një selfie për të hapur llogarinë tuaj

E vetmja gjë që na duhet është aplikimi juaj i plotësuar dhe ID-ja juaj për t'ju ngritur dhe për të kryer

3

3 Mënyra si t'i administrosh paratë

Një kartë debiti Mastercard® pa kontakt falas dhe qasje në një llogari online dhe aplikacion celular.