Pse më ngarkon Suits Me® për shërbimet e saj?

Shpesh na pyesin pse paguajmë për llogaritë tona kur bankat ndonjëherë jo.

Së pari, kjo nuk është në të vërtetë krahasimi i mollëve me mollët, më shumë mollë me dardhë. Ne nuk jemi një bankë dhe ne ofrojmë një produkt për klientët që shumica e bankave nuk janë në gjendje ose nuk janë të gatshme. Do të shpjegojmë më vonë se si një bankë fiton para.

Ne kemi akuza për të mbuluar kostot tona dhe pastaj çdo gjë që mbetet është fitimi ynë. Fitimi ynë për mbajtësit e llogarisë është shumë i vogël, megjithatë ndërsa numri i mbajtësve të llogarisë Suits Me® duke përdorur kartën e tyre rritet ne do të bëhemi më fitimprurës në përgjithësi.

Shpesh njerëzve nuk u pëlqen ideja e kompanive që përdorin për të bërë një fitim, por nëse nuk e bëjmë ne nuk do të jemi këtu për t'ju ofruar atë që besojmë se është një shërbim i madh.

Le ta shohim këtë më tej – së pari, cilat janë kostot tona?

Tek Suits Me® kemi kostot standarde të shumicës së bizneseve, duke përfshirë:

 • Pagat e stafit, të cilat në rastin tonë përfshijnë një ekip shumëgjuhësh të kujdesit ndaj klientit, duke folur mbi 15 gjuhë;
 • Stafi i marketingut dhe shitjes për të tërhequr klientët;
 • Një ekip mbrojtës për të mbrojtur klientët tanë nga mashtrimet;
 • Një departament ligjor dhe i përputhshmërisë për të siguruar që ne të përputhemi me listën gjithnjë në rritje të FCA dhe kërkesave të tjera ligjore;
 • Personeli i kontabilitetit për të regjistruar dhe audituar performancën tonë financiare;
 • Një departament i shkëlqyer IT për t'u siguruar që sistemet tona, duke përfshirë aplikacionin dhe platformën bankare online, të performojnë në një standard të shkëlqyer.

Përveç këtyre ka edhe një kosto të konsiderueshme për të siguruar llogaritë tona:

 •  Prodhimi i kartave dhe despatch;
 •  Tarifat e ATM-së që ne jemi të ngarkuar;
 • Tarifat për pagesa më të shpejta, debite direkte, ngarkim me para në PayPoint® dhe në Postë®; dhe
 • Bacs transferon brenda dhe jashtë;
 • Pothuajse çdo gjë që ndodh sjell një kosto!

Interesante, para se të keni shpenzuar një qindarkë duke përdorur kartën tuaj Suits Me®, ne kemi shpenzuar rreth £ 70 duke fituar zakonin tuaj dhe lëshimin e kartës tuaj.

Shpresojmë që gjithçka të ketë kuptim. Megjithatë, nëse jeni ende të pasigurt pse Suits Me® akuzon për një llogari dhe një bankë të rrugës së lartë shpesh nuk e bën, vazhdoni të lexoni.

Së pari, nuk është rreptësisht e vërtetë të thuash se bankat e rrugës së lartë nuk paguajnë për llogaritë e tyre. Bankat e larta të rrugës bëjnë një të ardhur të konsiderueshme, por pjesa më e madhe e tyre është nëpërmjet akuzave indirekte për klientët e tyre. Le të shohim këto:

1. Overdraft dhe tarifa të tjera – Akuzat e dhimbshme!

Shumica e njerëzve do të kenë përjetuar dhimbjen si të overdrafts autorizuar dhe të paautorizuar në një moment të jetës së tyre.

Edhe pse tarifat fikse u ndaluan nga FCA në vitin 2020, interesi për overdrafts është ende shumë i shtrenjtë për shumicën e njerëzve. Tek Suits Me® ne nuk ofrojmë overdrafts apo ndonjë formë tjetër të borxhit, me shpresë për të ndihmuar klientët tanë për të menaxhuar më mirë financat e tyre. Në fakt, shumë nga klientët tanë vijnë tek ne për t'u larguar nga joshja e borxhit të ofruar nga bankat kryesore.

Nëse keni probleme me overdrafts ia vlen t'i hidhni një sy Step Change që janë një organizatë bamirëse, atje për të ndihmuar njerëzit me probleme parash!

 

Sfond i gjelbër me një fotografi të një dore që mban para

2. Të ardhurat neto të interesit ose NII – Të fitosh para me paratë e tua!

E thënë thjesht, një bankë do t'ju paguajë një normë interesi më të ulët se ajo në të cilën do t'ju japë hua paratë.

Ashtu është: një bankë përdor paratë tuaja për të fituar vetë para – ne nuk e bëjmë këtë në Suits Me®, paratë tuaja mbahen të sigurta dhe të sigurta për përdorimin tuaj dhe përdorimin tuaj vetëm.

Nëse shikoni normat e paguara nga bankat në llogaritë rrjedhëse, kundrejt asaj që ata kërkojnë për hipoteka, kredi personale, karta krediti, etj, do të shihni se ka një hendek mjaft të madh – ky është fitimi i tyre!

Imazhi i purpurt më vjen keq për koston e rritjes së pagesave

3. Të ardhurat e Thesarit – Çfarë? - Paratë tuaja mbështesin qeverinë!

Paratë që depozitoni që një bankë nuk u jep hua klientëve të tjerë të saj shpesh mbahen në depozitë nga Banka e Anglisë, edhe pse kjo paguan një normë modeste interesi ajo është jashtëzakonisht e sigurt.

Këto para mbahen në Government Gilts, e quajtur kështu si letra origjinale në të cilën ata ishin shtypur kishte një buzë të artë. Duke qenë se janë kaq të sigurt, dhe shpesh të quajtur "pa rrezik", ata shpikën shprehjen 'Gilt Edged'!

Imazhi portokalli me një tabelë thesari dhe banke në

4. Të ardhurat e ndërruesit – Komisioni kur blini gjëra!

Shumica e herëve që paguani për mallra duke përdorur kartën tuaj tregtari ngarkohet me një përqindje të vogël të vlerës. Kjo quhet tarifa e shkëmbimit dhe ndahet midis ofruesit të llogarisë suaj dhe blerësit.

 

Sfond blu me një rreth me një prerje që tregon tarifat e shkëmbimit

5. Akuza të tjera – Çfarë më shumë?

Ju mund të keni vënë re nëse keni përdorur një bankë të rrugës së lartë se ajo është vazhdimisht duke u përpjekur për të shitur ju produkte shtesë, dhe në shumë raste llogaria rrjedhëse është një udhëheqës humbje për ta. Paratë që fitojnë shpesh vijnë nga sigurimet, hipotekat, kreditë, kartat e kreditit dhe shërbime të tjera të përmendura më parë. Tek Suits Me® ne ofrojmë vetëm një llogari me kartë dhe të gjitha tarifat tona tregohen qartë këtu dhe në shumë më detaje këtu.

 

Imazhi vjollcë me monedha në të, duke treguar të gjitha akuzat e tjera mund të ketë

Pra, bankat ngarkojnë në një mënyrë dhe ne ngarkojmë në një mënyrë tjetër, me produkte të ndryshme, duke bërë gjëra të ngjashme, shpesh për klientë të ndryshëm!

Është interesante se Mbretëria e Bashkuar është një nga vetëm disa vende në mbarë botën ku llogaritë rrjedhëse nuk mbajnë asnjë tarifë si standard. Shumica e vendeve operojnë atë që konsiderohet gjerësisht si një sistem më transparent i pagesave për llogaritë, që kushton nga 5 deri në 20 paund në muaj zakonisht, në përputhje me akuzat tona.

Për të përmbledhur, ne besojmë se ne ofrojmë një produkt të shkëlqyer me një çmim të drejtë. Megjithatë, mund të mos jetë për të gjithë. Ne jemi një nga llogaritë e pakta në dispozicion pa një kontroll në adresë apo edhe një çek të butë krediti; Mirëpresim ata që kanë pikë të dobëta krediti; punëtorët e huaj; ata që nuk kanë prova të adresës; Dhe mijëra nga klientët tanë na janë rekomanduar nga organizatat bamirëse çdo vit.

Nëse keni nevojë për një llogari dhe jeni duke luftuar për të gjetur një të tillë, atëherë është e mundur që ne jemi për ju!

Hapni një llogari Suits Me sot!

Hapni llogarinë tuaj sot në më pak se 3 minuta pa kontroll krediti.