Duke kuptuar numrin e llogarisë dhe kodin e llojit

Pasi të jeni pranuar për llogarinë tuaj Suits Me, do të merrni numrin e llogarisë suaj dhe kodin e triimit brenda 3 minutave.

Hap llogarinë tënde

Nëse je i ri në administrimin e financave të tua, ndoshta nuk e di se cili është numri i llogarisë dhe kodi i llogarisë, ku t'i gjesh dhe çfarë do të thonë.

Kur hapet ndonjë llogari në Mbretërinë e Bashkuar është dhënë numri i saj i llogarisë dhe lloji i kombinimit të kodit. Siguruesi juaj i përdor ato për të identifikuar llogarinë tuaj dhe ata ju lejojnë të bëni transferta parash nga një llogari në tjetrën.

Ky udhëzues do t'ju ecë nëpër atë që janë dhe kur duhet t'i përdorni ato.

Rreth numrave të llogarisë dhe kodeve të llojit

Ku ta gjej numrin e llogarisë dhe të rregulloj kodin?

Ju mund të gjeni numrin e llogarisë tuaj dhe të rregulloni kodin kur futeni në llogarinë tuaj të parave online ose në aplikacionin tuaj celular, por mënyra më e lehtë është vetëm të shikoni kartën tuaj.

Logu në llogarinë online të parave

Më përshtatet Premium Plus prapa kartës me numrin e llogarisë dhe kodin e renditjes

Në kartën e debitit Suits Me, numri i llogarisë (7) dhe kodi i llojit (12) janë të dyja në pjesën e pasme të kartës, poshtë emrit tuaj, numri i gjatë i kartës dhe data e skadimit.

 

Për më shumë informacion rreth kartës suaj të debitit, kontrolloni veçoritë dhe funksionet e kartës së debitit.

Cili është një numër llogarie?

Një numër llogarie është personal për llogarinë tuaj, që do të thotë se çdo llogari personale, e përbashkët, biznes, etj. ka numrin e vet identifikues. Kjo zakonisht është 8 shifra e gjatë.

Pra, edhe nëse keni dy ose më shumë llogari, edhe me të njëjtin sigurues, ata do të kenë numra të ndryshëm llogarie.

Çfarë është një kod i llojit?

Kodi juaj i llojit është personal për llogarinë ku mbahen paratë, që do të thotë se nëse keni dy llogari me të njëjtin sigurues, ato mund të ndajnë një lloj kodi.

Në bankat tradicionale, kodi i llojit është specifik për degën e rrugës së lartë me të cilat ju bankoni. Për llogaritë online që nuk kanë degë, si Suits Me, ata nuk do të kenë aq kode të llojit. Kemi dy kode në varësi të llojit tuaj të llogarisë.

Kur përdor një numër llogarie dhe rregulloj kodin?

Zakonisht, duhet të jepni numrin e llogarisë tuaj dhe/ose të rregulloni kodin nëse jeni:

Numri i llogarisë suaj dhe kodi i llojit përdoren për të gjetur llogarinë tuaj. Nëse dikush po ju paguan, kodi i llojit do t'i tregojë siguruesit të tij se ku është llogaria juaj e parave dhe numri i llogarisë do t'u tregojë se cila llogari specifike është.

Nëse dëshiron t'i dërgosh dikujt një transferim ose pagesë, duhet t'i kërkosh numrin e llogarisë dhe të rregullosh kodin.

Si të qëndroj i sigurt kur jap numrin e llogarisë dhe rregulloj kodin?

Vetëm jepni numrin e llogarisë suaj dhe kodin e triimit për njerëzit që mund t'u besoni duke përfshirë miqtë tuaj, familjen, punëdhënësit dhe anëtarët e ekipit Suits Me (vetëm bëjeni këtë nëse na kontaktoni direkt, ne nuk do të kërkojmë numrin tuaj të llogarisë nëse nuk telefononi ekipin tonë të kujdesit ndaj klientit).

Numri i llogarisë suaj mund të ndihmojë hakerat keqdashës të përpiqen të hyjnë në llogarinë tuaj, kështu që vetëm jepja dikujt që njihni.

  • Kur është e mundur, mos jepni numrin e llogarisë dhe kodin e llojit në të njëjtën kohë me detajet e tjera personale si emri, adresa dhe numri juaj i plotë i telefonit. Kjo mund të mos jetë e mundur në varësi të transferimit /debitit direkt.
  • Mos jepni numrin tuaj të gjatë të kartës ose numrin 3-shifror CVV në të njëjtën kohë me numrin e llogarisë tuaj dhe kodin e llojit. Nëse dikush i kërkon të dyja, kërkesa mund të jetë mashtruese.
  • Kurrë mos i jepni PIN-it tuaj, fjalëkalimin ose fjalëkalimin një herë (OTP) askujt, duke përfshirë anëtarët e stafit suits Me, pavarësisht se ku jeni duke dërguar numrin e llogarisë tuaj dhe të rregulloni kodin gjithashtu.

Sigurohuni që të kontrolloni llogarinë tuaj rregullisht për aktivitet të pazakontë dhe gjithmonë kontrolloni dyfish personin/organizatën që kërkon numrin e llogarisë tuaj dhe kodin e llojit është i ligjshëm. Ju lutem raportoni çdo aktivitet të dyshimtë tek Më® shkon për shtat sapo të ndodhë.

Informacione të dobishme

Hap llogarinë tënde sot