Krijimi dhe administrimi i një Debiti të Drejtpërdrejtë

Çfarë është një debit i drejtpërdrejtë?

Logoja e Drejtpërdrejtë e Debitit

A Direct Debit is where you give permission for an organisation to collect varying amounts of money from your online money account, as long as you’re given some notice of dates and amounts. Once agreed, the organisation can automatically deduct the money from your balance.

Ju mund të përdorni llogarinë tuaj Suits Me® e-money për të ngritur dhe menaxhuar Direct Debits, mënyra më e thjeshtë dhe më e volitshme për të paguar për thelbësoret si faturat dhe shërbimet.

Si të përcaktosh një Debit Direkt

Për të krijuar një Debit të ri Direkt ju duhet të kontaktoni kompaninë ose organizatën që dëshironi të paguani. Zakonisht, do t'ju kërkohet ta bëni këtë online, por gjithashtu mund të vendosni Direkt Debit me anë të postës ose nëpërmjet telefonit.

Kur të vendosësh një debit të drejtpërdrejtë, do të të kërkohet të bësh dy gjëra. Së pari, do t'ju kërkohet të nënshkruani një mandat Direkt Debiti. Mandati ju është dhënë nga organizata dhe kërkon leje për të hyrë në llogarinë tuaj rrjedhëse dhe për të tërhequr shumat e pranuara të parave në datat e paracaktuara. Ne marrim një kopje të mandatit kështu që ne e dimë se ju i keni lënë ata të marrin disa para nga llogaria juaj.

Firmose këtë për të vazhduar me debitin direkt të vendosur.

Pastaj do të të kërkohet të japësh detajet e bankës. Për një Debit direkt do t'ju kërkohet:

  • Emri dhe adresa juaj (ajo që u regjistruat tek ne)
  • Emri dhe adresa e bankës suaj (për disa Debite direkte)
  • Numri i llogarisë suaj
  • Kodi i llojit tuaj

Këto janë të vetmet detaje që ju duhet të dërgoni, ju nuk keni nevojë të përdorni kartën tuaj të debitit për të ngritur një Direkt Debit.

Si t'i menaxhosh Debitet e Tua Direkte

Një listë e debiteve tuaja aktive të drejtpërdrejta mund të gjendet duke prenë në llogarinë tuaj të parave online Suits Me® ose app mobile. Ju mund të shkarkoni aplikacionin ose të futeni në llogarinë tuaj të parave online duke klikuar butonat më poshtë:

Shkarko app Suits Me® në Google PlayShkarko app Suits Me® në Apple App Store

Hyr në llogarinë tënde online

Ndarësi i vijës

Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj, ju mund të mbani gjurmët e debiteve tuaja të drejtpërdrejta në mënyrë që të dini saktësisht se cilat kompani po paguani dhe kur duke klikuar butonin 'Pagesat' dhe 'View Direct Debits'.

Shfaq Debitet e drejtpërdrejtë në menunë e pagesës
Ndarësi i vijës

Sipas Skemës së Debitit Direkt, është përgjegjësia juaj të kontrolloni Debitet Tuaja Direkte për t'u siguruar që ju jeni ai që i ka ngritur ato. Për të anulluar një Debit direkt, ju mund ta bëni këtë brenda llogarisë suaj online të parave, aplikacionit celular ose duke telefonuar ekipin tonë të kujdesit ndaj klientit.

Ju mund të anulloni një Debit Direkt në çdo kohë, edhe pse ne ju rekomandojmë të njoftoni organizatën për të anulluar çdo abonim ose utilitet/qira së pari. Nëse anuloni një Debit direkt të paktën tre ditë pune para se debiti i ardhshëm i drejtpërdrejtë të jetë për shkak të parave nuk do të hiqen nga llogaria juaj.

Direct Debit indemnity claim

This claim can be raised where a Direct Debit has been collected from your account when it should not have been for a variety of reasons. The most common reasons for a claim are – Incorrect value, Incorrect date, Unknown merchant, Cancelled contract with the merchant.

THE DIRECT DEBIT GUARANTEE

Information taken directly from the Direct Debit website: https://www.directdebit.co.uk/direct-debit-explained/

Të drejtat e tua.

The Direct Debit Guarantee applies to all Direct Debits. It protects you in the rare event that there is an error in the payment of your Direct Debit. The Guarantee covers Direct Debit payments. It cannot be used to address contractual disputes between you and the billing organisation.

Direct Debit Guarantee

The Guarantee is offered by all financial institutions that accept instructions to pay Direct Debits. If there are any changes to the amount, date, or frequency of your Direct Debit the organisation will notify you (normally 10 working days) in advance of your account being debited or as otherwise agreed. If you request the organisation to collect a payment, confirmation of the amount and date will be given to you at the time of the request. If an error is made in the payment of your Direct Debit, by the organisation or your financial institution, you are entitled to a full and immediate (one business day, two in exceptional circumstances from when it has been established that there has been an error) refund of the amount paid from your financial institution. If you receive a refund, you are not entitled to, you must pay it back when the organisation asks you to. You can cancel a Direct Debit at any time by simply contacting your financial institution. Written confirmation may be required. Please also notify the organisation

Asking for extra information and evidence – In some cases, Suits Me may require further information to ascertain the nature of the error and confirm that an error has indeed occurred. Any clarifications will help us in any dialogue it has with the collecting organisation. Once an error in the payment of a Direct Debit has been established, you will be refunded immediately (usually within 24 business hours).

You will need to contact our Customer Care line to raise a claim with an Advisor.

Orët e hapjes së kujdesit ndaj klientit

Telefoni: 0333 015 1858
Email: hello@suitsmecard.com

E hënë – e premte: 9 e mëngjesit – 17:00
Pushimet publike të Mbretërisë së Bashkuar: Mbyllur

Informacione të dobishme