Ndihmë ATM & Gjetës

Tërheqja e parave nga karta e debitit

Ju mund të tërhiqni para nga karta e juaj e debitit Suits Me në çdo ATM Mastercard® në mbarë botën.

Suits Me Premium Plus klientët marrin 4 tërheqje falas në Mbretërinë e Bashkuar çdo muaj, duke ju dhënë qasje të lehtë për të tërhequr para pa shqetësimin e kostove shtesë.

Ju lutemi vini re: Disa ATM-të kërkojnë një pagesë për përdorimin e tyre. Kontrollo këtë para se të përdorësh ATM-në.

Gjej ATM-në tënde më të afërt mastercard®

Gjeni ATM-në tuaj më të afërt Mastercard® në dy mënyra;

  1. Më përshtatet aplikacioni mobil. Hape aplikativin dhe para se të hysh, shtyp 'lokalizuesin e ATM-së Mastercard®' drejt fundit të djathtë të ekranit
  2. Vizitoni faqen e lokalizuesit Mastercard® ATM

 

Si të përdorësh një atm

ATM është një akronim që qëndron për 'Automated Teller Machine'.

Për një përdorues për herë të parë, ata mund të duken shumë frikësues dhe kompleksë për t'u përdorur. Megjithatë, ato janë në fakt, shumë të drejta përpara dhe të lehta për t'u përdorur.

Përdorimi i një ATM-je është mënyra më e shpejtë dhe e volitshme për të marrë para në dorë nga llogaria juaj duke përdorur kartën tuaj ( kartë debiti, kartë e parapaguar ose kartë krediti).

Edhe pse ATM-të janë të lehta për t'u përdorur, duhet të mbani mend t'i përdorni ato në një mënyrë të sigurt.

Ka mijëra ATM në dispozicion në Mbretërinë e Bashkuar, përdorni gjetësin ATM për të gjetur atë më të afërtin tuaj.

Hapi 1: Së pari siguria & siguria

Para se të përdorni një ATM, sigurohuni që është e sigurt për ta bërë këtë më parë.

Ata shpesh janë një shënjestër për hajdutët dhe veprimtarinë mashtruese.

Për të qëndruar të sigurt;

1. Sigurohuni që askush të mos jetë afër ATM-së dhe kushdo tjetër në rradhë për të përdorur makinën po ju jep hapësirë të përshtatshme për të qenë në gjendje të fshihni detajet tuaja personale.
2. Shqyrtoni makinën për çdo gjë që duket jashtë vendit ose e dyshimtë, si një pajisje e shtuar ose kamera e fshehur. Hajdutët synojnë bankomatet duke instaluar pajisje të fshehura skimming të cilat pastaj i përdorin për të vjedhur numrat e kartave dhe kamerat për t'ju parë të hyni në PIN-in tuaj.
3. Përpiqu të mos përdorësh bankomate në mbrëmje në një zonë të ndriçuar keq

Nëse diçka duket e dyshimtë në makinën që do të përdorësh, mos e përdor. Është gjithmonë më mirë të jeni të sigurt, sidomos kur bëhet fjalë për detajet tuaja personale detajet e llogarisë dhe paratë.

Personi që kontrollon se një atm është i sigurt për t'u përdorur. Personi po kërkon atm më të afërt për mua

Hapi 2: Fute kartën

(kartë debiti ose kartë e parapaguar ose kartë krediti)

Pasi të jeni siguruar që ATM-ja të jetë e sigurt për t'u përdorur, futeni kartën tuaj në lexuesin e kartës

Fute kartën tënde në ATM duke u drejtuar me çipin përpara (shih diagramin më poshtë).

Shumica e ATM-ve në Mbretërinë e Bashkuar do të mbajnë kartën tuaj derisa të keni mbaruar së përdoruri makinën.

Shënim: Disa bankete e marrin kartën tuaj në makinë, kurse të tjerë marrin vetëm një pjesë të kartës.

Futja e një karte debiti Suits Me® në një ATM

Hapi 3: Shkruaj PIN-in tënd (Numri i identifikimit personal)

Për të hyrë në llogarinë tuaj duke përdorur kartën tuaj, ju do të duhet të provoni identitetin tuaj duke hyrë në PIN-ën tuaj.

Mbani parasysh sigurinë dhe sigurinë nga Hapi 1 dhe potencialin për kamera të fshehura. Kur hyni në PIN-in tuaj, një metodë e mirë sigurie është të mbuloni keypad-in me njërën dorë ndërsa hyni në PIN-in tuaj me dorën tjetër. Shënim: Është e rëndësishme të mbani mend PIN-in tuaj, kur hyni në të në një ATM, për siguri, keni vetëm 3 përpjekje për të marrë PIN-in e duhur. Nëse e futni gabim PIN-ën tuaj në përpjekjen e tretë, ATM-ja do të marrë kartën tuaj për masa sigurie.

Personi që hyn shëndoshë e mirë në PIN e tyre në një ATM

Hapi 4

Zgjidh një transaksion

ATM-të ofrojnë shërbime të ndryshme kështu që do t'ju duhet të zgjidhni se cilin shërbim kërkoni.

Nëse dëshironi të përdorni më shumë se një shërbim, për shembull, shikoni bilancin tuaj dhe tërhiqni paratë, disa ATM ju lejojnë t'i bëni të dyja në një seancë, ndërsa të tjerët mund të përfundojnë sesionin tuaj, të kthejnë kartën tuaj dhe të kërkojnë që ju të filloni procesin përsëri.

Tërheqje parash

Arsyeja më popullore dhe më e zakonshme për të përdorur një ATM është për të marrë para në dorë nga llogaria juaj. Për të bërë një tërheqje të holla, ju do të duhet për të treguar se sa ju doni të merrni jashtë, kjo është zakonisht increments prej £ 10.

Drejtpeshimi

Përdorimi i funksionit Balance Enquiry ju tregon se sa para keni në llogarinë tuaj. Kjo veçori do të shfaqë bilancin e llogarisë suaj rrjedhëse në ekranin e ATM-së.

Shërbime pin

Shumë ATM ofrojnë funksionalitetin për të ndryshuar PIN-at e kartës suaj. Nëse ju është dhënë një PIN nga ofruesi juaj që ju do të preferonit të ndryshonit për një më të paharrueshme për ju, ju mund ta bëni këtë në një ATM.

Hapi 5

Shtyp një faturë?

ATM-të do t'ju ofrojnë mundësinë për të shtypur një faturë që ju duhet ta përdorni si një regjistrim të shkruar të transaksionit tuaj. Në shumicën e rasteve, kjo nuk është e nevojshme. Megjithatë, nëse zgjedh mundësinë për të pasur një faturë, ki kujdes me atë që bën me të, pasi do të përfshijë informacione të ndjeshme dhe personale. Kur heq dorë nga fatura, është më mirë ta presësh faturën në copa dhe t'i hedhësh në dy kazanë të veçantë.

Hapi 6: Mbaroje

Pasi të keni përfunduar sesionin tuaj në ATM, sigurohuni që jo vetëm të keni marrë paratë tuaja (nëse keni tërhequr paratë) por edhe të keni kartën tuaj.

Para se të largoheni nga ATM, sigurohuni që sesioni juaj ka përfunduar plotësisht në mënyrë që askush të mos mund të hyjë në llogarinë tuaj. Nëse nuk je i sigurt, shtype butonin e anullimit disa herë.

Nëse e keni përdorur ATM-në për të tërhequr para në dorë, për siguri, është më mirë t'i vendosni paratë drejt e në portofol ose çantë para se të largoheni.

Personi që vendos kartën e tyre të Kostumeve Dhe® paratë në portofolin e tyre

Përdorimi i ATM-së Top Tips

  • Jini në dijeni të ATM-së me ngarkesa të larta
  • Nëse është e mundur, përdorni një ATM që është i lidhur me një bankë. Këto janë ATM-të më të mëdha që priren të jenë në rrugën e lartë dhe të vendosura në ndërtesa, banka dhe zyra postare. ATM-të e vetme standalone mund të jenë një objektiv më i lartë për veprimtari mashtruese dhe nëse ndodh diçka me kartën tuaj ku makineria e mban atë, shpesh duhet më shumë kohë për të marrë kartën tuaj përsëri.

Informacione të dobishme