Përfshirja financiare

Suits Me®, ne besojmë se të gjithë duhet të kenë qasje në një llogari të sigurt dhe të sigurt, diku ata mund të mbajnë të sigurt paratë e tyre duke ndihmuar për të shmangur borxhin, kreditin e dobët dhe varfërinë. Faktorë si pikët e kreditit apo të ardhurat e paqëndrueshme nuk duhet të jenë pengesë për të marrë një llogari, veçanërisht në shoqërinë e sotme moderne.

Ne po punojmë drejt përfshirjes financiare duke ofruar një llogari parash elektronike që ka ofruar një shërbim për mijëra që përndryshe do të liheshin jashtë.

Ka ende rreth 1.2 milion njerëz në Mbretërinë e Bashkuar pa akses në banka. Ngjarjet e fundit kanë ndikuar pothuajse me siguri mbi situatën. Të dhënat e fundit, nga Universiteti i Birminghamit në vitin 2017, tregojnë se një numër i madh njerëzish në Mbretërinë e Bashkuar janë të pabankuar ose të nënbankuar dhe për këtë arsye përjashtohen financiarisht.

Që atëhere, ndryshimet sizmike në punësim dhe në industrinë fintech kanë ndryshuar sa e lehtë është të kesh akses në banka, për mirë e për keq.

Çfarë është përjashtimi financiar?                                             

Përjashtimi financiar është një çështje globale, një prirje ku njerëzit ende nuk kanë një llogari standarde. Njerëzit janë gjithashtu nën bankë në qoftë se janë të bllokuar nga hyrja në veçoritë standarde bankare si kartat e kreditit dhe overdrafts.

Për të pasur të kundërtën, përfshirjen financiare, çdo person ose biznes duhet të ketë të paktën një llogari transaksioni me diku për të ruajtur në mënyrë të sigurt një vlerë me perspektivën e qasjes në shërbime të tjera financiare.

Banka Botërore në raportin e saj të Përfshirjes Financiare 2016 tha se "shoferët e aksesit dhe përdorimit" për të bërë të mundur aksesin universal bankar ishin:

  • Projekti i llogarisë së transaksionit dhe i produktit të pagesave
  • Pikat e hyrjes në dispozicion menjëherë
  • Vetëdija dhe arsimimi financiar
  • Nxjerrja e rrjedhës së pagesave të përsëritura me volum të madh

Për të trajtuar përjashtimin financiar, këto "shtylla" duhet të jenë në vend. Qëllimi i raportit të vitit 2016 ishte të kishte përfshirje të plotë financiare deri në vitin 2020, ne ende nuk e shohim këtë. Në Suits Me®, ne jemi më të mirë për të edukuar klientin tonë ndërsa duke dhënë një shërbim që është sa më transparent dhe i arritshëm që të jetë e mundur në mënyrë që ne mund të përmbushim këto pritje.

Kush janë "Unbanked and Underbanked" në Mbretërinë e Bashkuar?

Një numër në lidhje me njerëzit në Mbretërinë e Bashkuar ende nuk kanë akses në një llogari të rregullt bankare të rrugës së lartë. Shumica e arsyeve që qëndrojnë pas përjashtimit financiar të dikujt janë përtej kontrollit të tyre ose të vështira për t'u larguar, disa prej të cilave mund të zgjidhen vetëm duke marrë një llogari që ata janë të ndaluar të kenë.

Freelancers, punëtorët e përkohshëm të punës ose punëtorët migrantë

Të gjithë luftojnë për të marrë llogari standarde për shkak të të ardhurave të tyre të paqëndrueshme. Bankat me depozita minimale mujore, ato me minimum £ 500, për shembull, bllokojnë këta punëtorë nga qasja e tyre. Punëtorët migrantë pa një adresë fikse shihen gjithashtu si tepër të rrezikshëm për disa banka.

Histori e dobët e kreditit

Ky është, natyrisht, një faktor masiv, por jo vetëm për arsyet e dukshme. Njerëzit jashtëzakonisht të kujdesshëm mund të shihen po aq poshtë. Nëse një bankë e sheh se ke qenë e pavlerë me shpenzimet e tua, ka më pak të ngjarë që ato të fitojnë para nga interesat. Kjo ju përjashton nga kredia standarde.

Të falimentuar

Janë një tjetër viktimë e qartë e përjashtimit financiar. Ndërsa konsiderohen si të falimentuar pasuritë e tyre janë të ngrira, për disa aksesi në një zgjidhje bankare mund të jetë e vetmja rrugëdalje nga problemet që kanë hasur. Ata në Marrëveshjet Vullnetare Individuale (IVAs) ose Planet e Administrimit të Borxhit (DMPs) përballen me çështje të ngjashme.

Si është më e vështirë?

Koronvirus

Koronvirus ka ndikuar në çdo sektor në një farë mënyre, si pasojë duke i bërë gjërat më keq për të pabankuarit dhe të nënbankuarit.

Të ardhurat e parregullta janë një faktor kontribues për përjashtimin dhe epidemia e ka fryrë këtë çështje. Zyra për Statistikat Kombëtare ka gjetur se numri i orëve javore të punuara deri në prill 2020 ishte më poshtë me një rekord prej 94.2 milion (8.9%).

Vendet boshe morën gjithashtu një goditje, pati një rënie prej 60% në vendet bosh nga marsi në maj duke i lënë punëtorët e përkohshëm të punës në një pozitë të vështirë.

Kartolina

Paaftësia paguese e Wirecard AG në Gjermani dërgoi valë tronditëse nëpërmjet industrisë së teknologjisë financiare (fintech), duke shtuar më tej luftën e qytetarëve të pabankuar dhe të nënbankuar.

Kompania ka disa partnerë të Mbretërisë së Bashkuar që ofrojnë zgjidhje alternative bankare për njerëz të shumtë të nënbankuar. Shërbimet e tyre nuk kërkojnë kontrolle krediti apo adresash.

Aktivitetet e filialit të FCA Wirecard në Mbretërinë e Bashkuar përkohësisht për një periudhë të shkurtër në qershor 2020. Kjo do të thoshte se vetëm pas ditës së pagimit mijëra klientë nuk ishin në gjendje t'i përdornin llogaritë e tyre për disa ditë. Kjo mund të ketë pasoja për muaj ose edhe vite të tëra, ndërsa njerëzit bëhen të kujdesshëm ndaj shoqërimit të Fintech me firmën gjermane.

Përgjegjësia jonë për të sjellë përfshirjen financiare

Raporti i Përfshirjes Financiare 2018-2019 i qeverisë tha se ndërsa numri i të rriturve pa llogari bankare ishte në një nivel të ulët të të gjitha kohërave, ata ishin ende të papranueshëm. Raporti analizoi se si sektori financiar i MB ka luftuar përjashtimin financiar.

Mënyra më e lehtë për të shmangur përjashtimin financiar është të ngrihet një llogari bazë bankare pa overdrafts ekstreme dhe struktura krediti. Kjo i lejon njerëzit të ndërtojnë ngadalë dhe në mënyrë të sigurtë historinë e tyre të kreditit, shkrim-leximin financiar dhe besimin e tyre në shërbimet financiare. Që nga viti 2015, nëntë bankat më të mëdha britanike janë të nevojshme për të ofruar llogari bazë pa pagesë për të lejuar për këtë.

Firmat e teknologjisë financiare (Fintech) kanë qenë duke udhëhequr rrugën në ofrimin e alternativave për zgjidhjet e mundshme ekskluzive bankare të rrugës së lartë, qeveria tha se fintech mund të ofrojë "rol kyç në trajtimin e përjashtimit financiar" dhe "të zhvillojë mënyra novatore për të rritur aksesin e klientëve në shërbimet financiare". Kompani si Suits Me® kanë lejuar njerëz pa adresa fikse apo histori krediti të dobët për të hapur llogari online.

Llogaritë tona nuk ofrojnë kredi në mënyrë që ne nuk kemi nevojë për të kryer kontrollet e kreditit ose konfirmimin e një adrese fikse dhe mund të vendoset në momente. Duke qenë një alternativë, ne kemi karakteristika unike dhe mbështetjen e klientëve që alternativat tradicionale mund të mos kenë.

Pronarët e bizneseve të vogla kanë një përgjegjësi për të ndihmuar punëtorët e tyre nga përjashtimet financiare. Punëdhënësit që mund t'i kenë refuzuar pa dashje aplikantët pa një llogari bankare tani mund t'i referojnë ata në një alternativë online në minuta, duke bërë pjesën e tyre për të ndaluar përjashtimin.

Apliko për një llogari që më® shkon për shtat

We won’t force you to jump through hoops when you open your Suits Me® e-money account. We don’t require proof of UK address and we don’t carry out a credit check. If you apply today your account will be open in under 3 minutes.

Sapo llogaria juaj të jetë e hapur, ju do të fitoni qasje të menjëhershme në kodin tuaj të llojit dhe numrin e llogarisë, një sërë bankash si veçoritë dhe llogaria e parave online dhe aplikacioni mobil për të qenë në gjendje të filloni menaxhimin e parave dhe financave tuaja. Karta e debitit Suits Me® Mastercard® pastaj do të arrijë në post 3-5 ditë më vonë.

Është e lehtë të hapësh një llogari Suits Me®

1

Zgjidh një llogari për tu hapur

Le të gjejmë llogarinë më të mirë për ty.

Selfie dhe ID 2

Vetëm 10 Mins dhe një selfie për të hapur llogarinë tuaj

E vetmja gjë që na duhet është aplikimi juaj i plotësuar dhe ID-ja juaj për t'ju ngritur dhe për t'u vënë në punë.

3

3 Mënyra si t'i administrosh paratë

Një kartë debiti Mastercard® pa kontakt dhe qasje në llogarinë online të parave dhe app mobile.

Informacione të dobishme